Forbrukslån og termingebyr

Forbrukslån gir deg friheten til å velge. Du kan låne penger, til hva du ønsker, og lån uten sikkerhet gir deg friheten til nettopp det. Når du søker om lån så får du gjerne oppgitt den effektive rente, noe som viser hvor mye lånet koster deg i realiteten. Det du kanskje ikke vet, er hva det innebærer, og her skal du få en kort innføring i hva termingebyrer betyr for lånet ditt, økonomien din og de totale kostnadene på forbrukslånet.

Hva er en termin?

En termin er i sammenheng med forbrukslån en kalendermåned. Det vil si, at hver måned gjelder som en termin på lånet, og gebyret du skal betale hver termin, er et termingebyr. Dette er vanlig praksis og går til de administrative kostnadene banken hav ved å sende deg faktura hver måned og andre utgifter. Alle terminene blir opplyst i låneavtalen du signerer, noe som gir deg en oversikt over alle kostnadene det betyr for deg og lånet ditt. Du kan lære mer om de beste aktørene i markedet over hos Comparo

Termingebyrer på forbrukslånet

Termingebyrer på forbrukslånet kan virke forsvinnende lite i den store sammenhengen, spesielt hvis du sammenligner med summene i et større lån, renter og avdrag, men over tid kan det det faktisk bli betydelige beløp.