webdesigner

Et godt webdesign er en god investeringen

For å lykkes med en webside er webdesignen det aller viktigste. Det nytter ikke selge de aller mest populære varene hvis designen på nettsiden får potensielle kunder til å forlate siden.

Det samme gjelder med trafikk til siden. Bruker man tid og ressurser på å dirigere trafikk til websiden er det tragisk hvis dårlig design får folk til å forlate siden med det samme.

Man må presentere siden sin på en måte som både fanger besøkende sin interesse, mens samtidig presenterer websiden på en profesjonell og ryddig måte. Det er per i dag over halvannen operative websider på nettet og antallet øker kontinuerlig. Man må derfor klare å skape seg noe unikt med hjelp av webdesign slik at man skiller seg ut fra mengden. Med gjennomført webdesign er man godt i gang med å konkurrere om kunder og besøkende.

Enkle råd for god webdesign:

  • Enkel navigering.
  • Enkel og velfungerende design, mindre er mer.
  • Velfungerende fra nettbrett og mobile enheter.
  • SEO optimal, slik at nyeste oppdateringer fra søkemotorene fungerer.

webdesign

Det må også være godt planlagt og synlig hvor besøkende klikker seg videre på hver side for å gjennomføre kjøp og lignende. Her bør webdesignet være enkelt og tydelig. Ønsker man for eksempel at besøkende til nettstedet skal kunne dele innholdet på sosiale media, må det komme tydelig frem hvor man gjør dette.

Det er blitt stadig viktigere at nettstedene er enkle å bruke fra mobile enheter som nettbrett og mobiler. I dag kan man regne med at over halvparten av all trafikk til en webside gjøres fra en mobil enhet.

Det er derfor viktig at navigeringen og brukeropplevelsen er så god som overhodet mulig fra for eksempel mobilen. Oppleves ikke websiden positivt på denne måten vil man garantert miste potensielle kunder og besøkende.

Unngå fallgruver i webdesignet

Man kan fort blir fristet til å fylle websiden med mange flotte farger, logoer og bannere. Det er her profesjonelle webdesignere kommer inn og hjelper til med å navigere valgene slik at sluttresultatet blir optimalt for websiden. Webdesignere vil kunne ta alle ønskene og ideene og sette det sammen til en løsning som både fungerer bra og som ser bra ut.

webdesignet

Det som skremmer kunder vekk fra nettbutikker er blant annet voldsomme blinkende bannere og for mange farger som ikke fungerer sammen. Disse tingene kan også gjøre at websiden kan virke billig og amatørmessig.

Dette gjør besøkende usikker og spesielt hvis man selger varer og tjenester. Det er veldig fristende når man skal gå i gang å få visjonen sin satt ut i live å ønske

Profesjonelle webdesignere

Som beskrevet over vil man dra store fordeler ved å få websiden designet av profesjonelle som har dette som yrke. Det første man kan tenke er at det vil koste for mye penger. Istedenfor å tenke at det vil koste så og så mye så må man se på det som en veldig nødvendig investering. Det er derimot garantert en investering som vil lønne seg innen kort tid. Og det er en engangsinvestering.

At en webside er optimal og en suksess betyr at den oppfattes og oppleves som enkel å navigere, ren i design og brukervennlig. Samtidig skal den på en tydelig måte fremme websidens mening som kan være varer og tjenester eller informasjon.

Profesjonelle webdesignere

Går man i fellen og gjør mange av feilene som er nevnt, vil man tape mye penger og tid. I tillegg vil man også miste besøkende. Ofte ender man opp med å gå til en webdesigner etter en stund og få alt gjort fra bunnen av igjen.

Dette er unødvendig og mye arbeid og kunne vært unngått. Så prislappen vil ofte være bedre hvis man fikk jobben gjort av en dyktig designer fra starten av.

Webdesign er kreativitet

Når en webside skal lages foregår det en kreativ prosess. Man samler sammen alle ideene og visjonene og sorterer dem slik at man sitter igjen med det som skal bli websiden.

Det ferdige produktet skal ha layout som er funksjonell og ikke minst estetisk fin å se på. Her snakker man om bilder, grafikk, skrifttyper og fonter. Man skal også skape noe som øker trafikk til siden og finne løsninger som fungerer.

For å kunne være god på den kreative fronten må man også ha god kunnskap til hvordan søkemotorer fungerer og leser websider. Det er slik man får opp trafikken til siden. Det hjelper aldri så mye om man har den flotteste restauranten hvis den ligger dypt inni skogen og ingen vet at den er der. Målet med enhver webside er å få så mye besøk som overhodet mulig.

Webdesign er kreativitet

De som designer websiden, bør også ha god kjennskap til hvordan vi mennesker oppfører oss på nettet og websidene. En god webdesigner tar denne kunnskapen og kombinerer det med ideene slik at konseptet blir funksjonelt og unikt for den aktuelle websiden.

Velge leverandør

Før man velger en webdesigner til å lage websiden bør man gjøre forarbeidet. Se på eksempler av hva slags sider de tidligere har laget. Be om et møte og se om kommunikasjonen er god. Det er viktig at man oppnår en god dialog da designeren skal presentere et ferdig produkt av dine ideer og visjoner.

Kilder:

Tjenester